Waarom geen Wordpress?

Wordpress heeft veel veranderd bij het ontwikkelen van websites. Met Worpress kan je een website samenstellen met plugins en thema's. Deze thema's en plugins zijn veelal gratis of kosten slechts enkele tientallen euro's. Hierdoor kunnen ook minder technisch vaardige bedrijven websites aanbieden. De enige die echt voordeel heeft van een Wordpress website is het bedrijf die ze aanbied. Waarschijnlijk is het daarom ook zo populair. Maatwerk in Wordpress is vaak moeilijk te maken.

Websites in Wordpress is niet altijd een goede keuze. Hier zijn vier belangrijke redenen waarom wij geen WordPress gebruiken voor jouw website:

1. Veiligheidsrisico's

WordPress is open source, wat betekent dat de broncode voor iedereen toegankelijk is. Hoewel dit bijdraagt aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maakt het ook kwetsbaar voor beveiligingsrisico's. Omdat WordPress zo wijdverspreid is, zijn websites die op dit platform draaien vaak doelwitten voor hackers. Als een hacker een kwestbaarheid vind dan kan hij alle websites met deze kwetsbaarheid hacken. Regelmatig moeten updates worden uitgevoerd om de beveiliging op peil te houden, wat extra tijd en moeite kost en zeker niet altijd gedaan wordt. Maar wat als een thema of een plugin geen updates meer krijgt? Thema's en plugins worden immers aangeboden door derden.

2. Complexiteit voor Beginners

Hoewel WordPress veel plugins en thema's biedt om de functionaliteit van je site uit te breiden, kan de overvloed aan opties overweldigend zijn, vooral voor beginners. Het opzetten en onderhouden van een WordPress-site vereist een zekere mate van technische kennis en het leren omgaan met de gebruikersinterface kan tijdrovend zijn. Als je niet bekend bent met websiteontwikkeling, zou je kunnen kiezen voor een platform dat intuïtiever is en een eenvoudigere leercurve biedt.

3. Langzame Laadtijden

WordPress-websites hebben de neiging om langzamer te laden in vergelijking met sites die zijn gebouwd op andere platforms. Dit komt vaak door het gebruik van zware thema's en plugins die veel serverbronnen vereisen. Trage laadtijden kunnen bezoekers ontmoedigen om op jouw site te blijven en kunnen ook invloed hebben op je zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines als Google geven snel ladende websites voorrang in hun resultaten.

4. Onderhoudskosten

Hoewel WordPress zelf gratis is, kunnen de kosten voor onderhoud en aanpassingen snel oplopen. Premium thema's en plugins kunnen prijzig zijn, en als je een ontwikkelaar inhuurt om je site aan te passen, kunnen de kosten nog verder stijgen. Daarnaast kunnen problemen met updates en compatibiliteit extra onverwachte kosten met zich meebrengen. Als je geen zin hebt in verborgen kosten, is Wordpress geen goede keuze.

Zo krijgen wij wel eens klanten die problemen hebben met hun Wordpress website, soms gehackt, soms te complex om zelf aan te passen. In alle gevallen stellen wij dan een nieuwe website voor, ontwikkeld in ons eigen systeem.

Wij komen graag ons beheersysteem tonen, neem contact met ons op.